Pivo podává se ve sklenicích před masem hovězím při obědě; při teplých masitých jídlech dává se pivo jako při snídani masité, taktéž i k večeři.
Po celý čas hostiny je v pěkně broušených lahvích na stole obyčejné stolní víno bílé a červené; lepší – sladká a hledaná vína dávají se teprve k jemnému moučnému pečivu a cukrovinkám.
Jest-li má se i šampaňské víno při pečeni na stůl dáti, musí do té doby v ledě ve zvláštních nádobách postaveno býti.
Bílá vína nosí se chladná, červená vždy odstálá, nikdy studená na stůl. Po hostině dává se v malých čížkách výborná černá káva, které i různé likéry se přidávají.
Stále musí býti vždy o čerstvou vodu ve vkusných skleněných láhvích postaráno, aby každý host dle libosti sobě ji nalíti mohl